Wie wij zijn

 

In 1984 zag Un Peu de Tout er zo uit:

Groepsfoto UPDT 1984

En na meer dan 30 jaar still going strong!

Ja, we mogen trots zijn op onze nieuwe blaasvrienden Un Peu de Tout. Deze laatstgenoemde club, die zich zeer spontaan heeft gepresenteerd tijdens het zo geweldige elf-elf bal, zal met karnaval hoge ogen gooien.

Deze tekst stond in 1985 in D'n Dwergoniër. Of die hoge ogen ook daadwerkelijk gegooid zijn, vertelt de geschiedenis niet. Op 10 november 1984 stonden wij voor de eerste keer op het podium sindsdien hebben we als sfeer makers carnaval geen jaar overgeslagen. In 2012 hebben we hiervoor zelfs de eerste "enthousiasme bokaal" ontvangen.

In 1985 vond het 11-11-bal plaats in de Hoge Braken en speelden we met zo'n 22 jongelui nummers als “Einzug”, “Brasil” en “Spaanse Gitaren”. Van die 22 leden van het eerste uur zijn er nog altijd 8 actief en daarnaast zijn er nog eens 6 mensen langer dan 20 jaar lid. In totaal tellen we nu 25 leden, waarvan 24 muzikanten.

Ons motto tijdens de eerste carnavalsoptocht was: “Als gullie wit wè we doen dan witte meer as ons”. Dat zegt iets over de pretenties van deze club: die waren niet al te hoog. Toch schoten we nog wel eens uit onze (muzikale) slof. Zo was in mei '85 naar aanleiding van het “Spring Swing festival” in Haarsteeg in de krant te lezen: “Wellicht dat Un peu de tout volgend jaar een geducht concurrent wordt van de Dommeniekskus.” En schreef Louis van Dijk (jawel, die bekende) naar aanleiding van ons optreden tijdens “Blazend Balkum swingt” in zijn juryrapport: “Veel jeugdig elan en qua samenspel zondermeer het beste orkest”. Na het optreden van het volgende orkest streepte hij de zin vanaf “zondermeer” door en maakte ervan: “lang niet kwaad”!

Vele jaren later hebben we nog steeds geen uitpuilende prijzenkast, maar wel heel veel lol gehad en talloze hoogtepunten beleefd. Zo werd er in 1987 voor het eerst een nummer van ons op single gezet: “Blauw geruite boerenkiel”. Dit nummer en andere hits als “Onweerstaanbaar mooi”, “Loop toch naar de neuk” en “Druk” hebben we op een compilatie-CD gezet. Later hebben we bij gelegenheid van het wederom winnen van het speulgoedfestival in 2011 met “Gedogen”, nogmaals een compilatie CD uitgebracht met daarop o.a. ook “Ok mooi”, “Zolero” en “Vrouw van dertig”. Dit geeft een mooi overzicht van onze muzikale ontwikkeling.

 

Utopia 2015 Verbloasingwekkend 2015 Optocht 2014 Speulgoedfestival 2008 - titel van het nummer dat ZILVER werd! Pronkziting 2008 Carnaval 2007 - Utopia Verrassingsdag 2 juni 2007 - Geert Verrassingsdag 2007 in de Amsterdamse grachten Verrassingsdag 2007 - Geurt